Wonen in de Ardennen

De gedachte aan een weekend in de Ardennen roept bij veel mensen al vakantiekriebels op. Naast een avontuurlijke vakantie, is het ook een goed idee om te investeren in vastgoed in het zuiden van ons landje. Tussen het groen koop je niet alleen een tweede woning, maar ook een tweede thuis.

1. De unieke locatie

De Ardennen is als een toeristische trekpleister een toplocatie. Steeds meer mensen proberen de dagelijkse stress te ontvluchten. In de Ardennen kan je kiezen uit een gevarieerd aanbod aan activiteiten: van lange natuurwandelingen tot uitdagende fietstochten en zelfs wintersport.

Driemo bouwt in 2021 nieuwbouwwoningen in Tronle – Flamierge. Flamierge is een dorp in de Belgische provincie Luxemburg en een deelgemeente van Bertogne. De noordgrens van de deelgemeente wordt gevormd door de Ourthe. Het Ardense dorpje ligt 8m ten noordwesten van Bastogne (Bastenaken).

Tronle ligt vlakbij de N4 en de E25, twee belangrijke invalswegen en zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Brussel, Luik en Luxemburg.

2. Natuurpracht in eigen land

Wie aan de Ardennen denkt, denkt aan bossen, glooiende landschappen en dieren. Natuurliefhebbers, sportievelingen en avonturiers van alle niveaus halen hun hart op. Zo zijn er wandel-, kano- en fietsmogelijkheden in overvloed. Maar ook voor ultieme rust zit je perfect in de Ardennen. Struin van een van de uitgestrekte grasvelden naar een bos, geniet na bij het kampvuur en geniet van unieke vergezichten.

Ook in Tronle zijn de woningen omgeven door velden en weiden en geniet je van een uitzicht op de ongerepte natuur.

3. Investeren in een tweede verblijf

Vastgoed biedt een mooie bescherming tegen de stijging van de levensduurte. De prijzen van vastgoed stijgen minstens even snel als de inflatie, toch zeker de voorbije tien jaar. Dat kan niet gezegd worden van jouw spaarrekening.

Loopt de lening van jouw eerste woning nog? In dat geval kan je die hypotheek opnieuw aanwenden voor een investering in een tweede verblijf. Wanneer je jouw eigen woning al heeft afbetaald is lenen voor een nieuwe woning fiscaal voordelig. Je kan immers de interesten aftrekken van jouw belastingen.

Je denkt misschien dat je nooit genoeg zult kunnen sparen om een tweede verblijf te kopen. Maar als je voldoende inkomsten hebt, is het vaak mogelijk om voor een groot deel van je vastgoedinvestering een lening aan te gaan. Daardoor neemt het financieel rendement van jouw investering overigens alleen maar toe.

Ook zin gekregen om naar de prachtige Ardense natuur te trekken? Overweeg je de aankoop van een tweede verblijf of vaste woonst in de Ardennen? Ontdek ons project in Tronle hier.

vragen of interesse?

Wenst u meer informatie? 
Contacteer ons dan geheel vrijblijvend via onderstaande gegevens of gebruik ons contactformulier.

Mieke Borret
0488 24 37 65
miekeborret@driemo.be