Wat zijn de nieuwe interieurtrends van 2022? 

Nieuw jaar, nieuwe trends! Welke woontrends staan er ons dit jaar te wachten? We vroegen het aan onze interieurarchitecte Ilse. Ze vertelt ons graag wat dit jaar echt in is op het gebied van kleur, materialen, meubels en accessoires.

Trend 1: eenvoud en warmte

In deze tijd snakken we extra hard naar eenvoud en warmte. En welk materiaal is daarvoor uiterst geschikt? Hout natuurlijk. Zowel hout in meubels, vloer maar ook tegen de wand. Gecombineerd met een gezellig vloerkleed, een reeks kamerplanten en een vloerlamp als eyecatcher maak je jouw interieur helemaal compleet.

Trend 2: breng de natuur in huis

De kamerplant is al een tijdje een trend maar ook in 2022 is dat het geval. Meer zelfs: ook bomen worden in huis gehaald. Maar ook in kleuren en materialen gaan we voor rust. Linnen, natuurlijke tinten zien we meer dan ooit.

Trend 3: vintage en verweerd

Perfect gelikt en gloednieuw? Nope, het hoeft niet allemaal perfect afgelijnd te zijn. In 2022 omarmen we verweerde materialen zoals brons en tin. De aders in marmer en travertin mogen gezien worden en ook vintage meubeltjes zijn razend populair.

Trend 4: opvallende verlichting

Verlichting verdient meer dan ooit het podium. Waar het vroeger enkel functioneel was, wordt het nu een kunstobject. Kies voor grote tafellamp met een voet uit keramiek of ga voor een opvallende lampenkap. Eerder het minimalistische type? Kies voor sobere houten ring met een verborgen lichtbron aan de wand of het plafond.

Welke trend heeft jouw voorkeur?

vragen of interesse?

Wenst u meer informatie? 
Contacteer ons dan geheel vrijblijvend via onderstaande gegevens of gebruik ons contactformulier.

Mieke Borret
0488 24 37 65
miekeborret@driemo.be