Schildertips van de professionele schilder

Wil je besparen op je bouwbudget, dan kan je die verfklus voor je eigen rekening nemen. Maar dan moet je het wel correct aanpakken. Kan jij nog wel wat advies gebruiken? Onze schilder deelt z’n tips.

1. Verf kiezen

Het aanbod aan soorten verf is enorm groot. Hoe weet je nu of je de juiste verf bestelt voor jouw klus?

Bespaar niet op verf! Verf van de A-merken, die doorgaans wat duurder is, gaat nu eenmaal langer mee. Bij goedkopere verf zal je om de paar jaar een nieuwe laag moeten aanbrengen. En betaal je op termijn eigenlijk nog meer. 

schildertips

2. Borstels en rollen

Naast verf heb je ook borstels nodig. En ook daar zit heel wat kwaliteitsverschil op. Goedkope borstels verliezen meer haren terwijl je aan het verven bent. Voor een gewone verfklus, dus zonder speciale effecten of structuur, gebruiken we voor muren en plafonds dezelfde borstels. Al kan je voor een hoog plafond ook een borstel op steel gebruiken. Dat werkt net iets veiliger dan op een ladder staan als je dit niet gewoon bent.

3. Een goede voorbereiding

Het allerbelangrijkste voor een mooi resultaat? Dat is een goede voorbereiding. Zorg dat je muren en plafonds verfklaar zijn door oneffenheden eerst weg te schuren. Daarna kan je alles afplakken met tape.

Van zodra je klaar bent met het afplakken, kan je starten. Best werk je dan alle ruimtes waar je dezelfde kleur gaat aanbrengen, zoveel mogelijk tegelijkertijd af. Respecteer zeker ook de droogtijd van de verf. Wij raden minstens 24 uur aan. Dit is van belang voor de dekkende werking van de verf.

4. Verftips

Ook voor het verven zelf hebben we nog wat praktisch advies. Begin bijvoorbeeld altijd eerst met je plafonds. Daarbij komen er vaak kleine spatjes op de muren terecht. Het zou zonde zijn als je die dan al geverfd hebt. Rol ook altijd natte verf uit in een nat gedeelte. Zo vermijd je aanzetten. Bij muren moet je de verf ook van boven naar beneden helemaal afrollen.

Bron: Livios. 

vragen of interesse?

Wenst u meer informatie? 
Contacteer ons dan geheel vrijblijvend via onderstaande gegevens of gebruik ons contactformulier.

Mieke Borret
0488 24 37 65
miekeborret@driemo.be